I årets første tre uger har fødevarekontrollen afsløret 67 plejehjemskøkkener i risikable brud på fødevareloven. 172 plejehjemskøkkener er blevet undersøgt, og 39 pct. af stederne var der problemer. Det skriver Ekstra Bladet onsdag.
- Vi finder den samme fejl i mange plejehjemskøkkener, nemlig mangel på styring af madens temperaturer, siger fødevarekontrollens fødevarechef Bjørn Wirlander, som kalder det 'uacceptabelt'.
Plejehjemmene, som langt oftere end pizzeriaer får kritik af fødevarekontrollen, sætter de ældres helbred i spil. Det er ganske bekymrende, for plejehjemsbeboere har ofte sygdomme, der gør dem meget sårbare over de diarré-bakterier og andre farlige bakterier - eksempelvis listeria - som trives ved for høje temperaturer, mener Niels Høiby, professor i klinisk mikrobiologi.
Thomas Adelskov (S), formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg erkender, at ingen kan være trygge ved at spise et sted, hvor temperatur-reglerne ikke er overholdt. Han er sikker på, at kommunerne tager affære og bringer forholdene i orden.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.