dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Forkvinde: Man løser det ikke med straf og sanktioner
Forkvinde for Dansk Socialrådgiverforening Signe Færch mener, at løsningen på de ulovlige forhold på Nordfyns, Nyborg og Langeland kommuners socialområder er en nysgerrighed på, hvad der er på spil i den enkelte kommune.
Foto: Lisbeth Holten

Forkvinde: "Man løser det ikke med straf og sanktioner"

Nyborg, Nordfyns og Langeland kommuner har store problemer på deres socialområder. Ifølge Dansk Socialrådgiverforening skal problemerne løses med nysgerrighed fremfor sanktioner.

De tre fynske kommuner Nyborg, Nordfyns og Langeland har alvorlige problemer på deres socialområder. Mest aktuelle er Nyborg og Nordfyns, hvor medier bl.a. beretter om ulovlige forhold, forråelse og store overskridelser af sagsbehandlingstider.

Problemerne i de tre kommuner er blevet så grelle, at folketingsmedlem og socialordfører for Liberal Alliance Katrine Daugaard i slutningen af februar indsendte spørgsmål til socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Et af spørgsmålene går på, "om ministeren på et samråd vil redegøre for, om ministeren mener, at der er brug for nye måder at sanktionere kommuner, der ikke overholder lovgivningen, således at man kan genskabe borgerens forventning om, at kommunerne overholder lovgivningen?"

"Det handler om ressourcer"

I DK Mediers nyhedspodcast Kort Fortalt fortæller Signe Færch, forkvinde for Dansk Socialrådgiverforening, at det er en dårlig idé at sanktionere kommunerne.

- Man løser det ikke med straf eller sanktioner. Man løser det (problemerne, red.) med en oprigtig nysgerrighed på, hvad der er på spil her (i kommunen,red.). Det handler om ressourcer, men det handler også om at finde måder at få understøttet god socialfaglig ledelse og god faglig praksis, siger hun.

- Så man skal kigge på sagstal og ressourcer, men man skal også kigge på ting som supervision og hvordan du sikrer, at de faglige drøftelser, der er i sagerne, altid foregår på en god måde. Så jeg tror, det er for simpelt at tro, at man kan straffe sig ud af de her problemer, fortsætter Signe Færch.

Hvilke andre løsninger Signe Færch peger på for at få de fynske kommuner ud af problemerne, kan du høre mere om i Kort Fortalt.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.