dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Nyborg erkender helt uacceptable forhold
Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) skal under tirsdagens byrådsmøde igen svare på, om han har taget de mange advarsler om ulovlige forhold på kommunens specialiserede socialområde seriøst.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Nyborg erkender "helt uacceptable" forhold

Socialdemokratiets gruppeformand i Nyborg vil bruge tirsdagens byrådsmøde til at spørge borgmester Kenneth Muhs (V), om han mener, at han har gjort nok for at stoppe de ulovlige forhold.

NYBORG: Siden revisionsvirksomheden BDO den 5. december sidste år fremlagde dens rapport om Nyborg Kommunes specialiserede socialområde, har kommunen været indhyllet i et væld af kritik. 

Rapporten, der beskriver flere ulovlige forhold såsom mangelfuld og langsommelig sagsbehandling, manglende opfølgning på sager og handling på underretninger og forråelsesadfærd, var på trods af alvoren ikke det der gav anledning til mest kritik.

Det var derimod det faktum, som flere medier i ugerne efter kunne bevise, at borgmester Kenneth Muhs (V), foruden flere af byrådets politikere, har kendt til problemerne i flere år uden at reagere tilstrækkeligt.

Tirsdag er der byrådsmøde i Nyborg, hvor et punkt på dagsordenen er at gennemgå og godkende borgerrådgiverens nyeste årsberetning. Her beskrives igen problemer med overskredne sagsbehandlingsfrister og andre kritiske forhold i kommunens socialforvaltning.

Problemerne har borgerrådgiveren også beskrevet i 2021 og 2022, og i den nye rapport sættes der endnu en gang en tyk streg under, at forholdene ikke er ukendte, samt at en del af problemerne fortsat ikke er løst.

Uacceptable forhold

Udover gennemgangen af borgerrådgiverens årsberetning vil Socialdemokraternes gruppeformand, Sonja Marie Jensen, benytte lejligheden til endnu en gang at spørge ind til borgmester Kenneth Muhs' egen rolle. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Spørgsmålene vil ifølge avisen blive stillet på baggrund af en ny redegørelse, som kommunen har sendt til Social- og Boligministeriet. I redegørelsen indrømmer Nyborg, at der er tale om "helt uacceptable forhold". Det, sammen med borgerrådgiverens årsberetning, er grund nok for Sonja Marie Jensen til, at borgmesteren bør svare på, om han har reageret godt nok.

-  Hvis et samlet byråd godkender årsrapporten, indrømmer Venstre og Kenneth Muhs samtidig, at han var advaret om, hvor galt det stod til. Derfor håber jeg virkelig, han vil svare på, om han selv synes, han har taget advarslerne seriøst, siger hun til Fyens Stiftstidende.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.