dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Fynske borgmestre til minister: Flytning må ikke være en redning for bandemedlemmer

KORT NYT26. NOV 2023 15.29

De ti fynske borgmestre har sendt et fælles brev til justitsminister Peter Hummelgaard (S), hvor de efterlyser præciseringer i den nye bandepakke, som et bredt flertal først på måneden indgik forlig om. Det skriver Fyens Stiftstidende.

De fynske kommuner vil gerne have udvidet mulighederne i det såkaldte Al Capone-samarbejde mellem kommuner, politi og socialforvaltning, så Odenses specialenhed, der aktiverer og sanktionerer bandemedlemmer på offentlige ydelser, kan få lov at virke også i alle nabokommunerne. Man har nemlig oplevet, at flere er flyttet til andre kommuner for at slippe væk fra indsatsen.

- Derfor vil være en kæmpe hjælp, hvis vi kan dele oplysninger med hinanden, når bandemedlemmer flytter. Hvis politikerne hjælper os her, kan det - med nogle relativt få tiltag - betyde, at vores indsatser bliver mere effektive. Og det vil i den grad være i bandepakkens ånd, hvor der er fokus på vidensdeling, siger Odenseborgmester Peter Rahbæk Juel (S) til avisen.

ak

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.