DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Greve reducerer sin anvisningsret til boliger

KORT NYT8. MAJ 2020 10.59

GREVE: Greve Kommune skræddersyr nu kriterier for, hvem der må leje en lejlighed i boligområderne i Greve Nord, oplyser kommunen. I en eksisterende ordning gik 25 pct. af boligerne til borgere med boligsociale problemer, 10 pct. til borgere på venteliste, og 65 pct. til beboere, der opfyldte kriterier som for eksempel fast arbejde. Det er den fordeling, som politikerne ønsker at ændre.

- Man får fremover ikke automatisk en lejlighed, fordi man står på kommunens venteliste. I stedet får man en lejlighed, fordi man har en profil, der bidrager positivt i et konkret boligområde, siger formand for Plan- og Udviklingsudvalget Marc Genning (V) og tilføjer, at kommunen nu har fået nedsat anvisningsretten til de lovpligtige 10 pct. for at give boligselskaberne bedre mulighed for at styrke beboersammensætningen.

På den årlige styringsdialog mellem kommune og de almene boligorganisationer her i foråret, vil begge parter fremlægge data om beboersammensætningerne i forskellige boligområder og drøfte, hvordan man kan skræddersy kriterierne, så de passer præcist til områdernes behov. 

ka