dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Hemmelige rumaflytninger er en del af den sidste bevisførelse
Sosuhjælperen, som er tiltalt for drab og drabsforsøg på Tirsdalen, blev fredag formiddag afhørt igen.
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Hemmelige rumaflytninger er en del af den sidste bevisførelse

Lydfiler fra arresten mellem sosuhjælperen og hendes mand afslører samtaler om medicin og løgne.

RANDERS: I dag er den sidste dag med bevisførelse i drabssagen mod en sosuhjælper, som er tiltalt for drab og drabsforsøg på beboere på Plejecenter Tirsdalen. 

Vi er gennem vidnerne i den omfattende sag. Der var indkaldt 39 vidner fra start. Den tiltalte kvinde skulle igen vidne, og anklageren Jesper Rubow afspillede en række lydklip. Lydfiler, hvor den tiltalte og hendes mand taler sammen i arresten tilbage i september. Ægteparret vidste ikke, at deres samtaler blev aflyttet. 

"Jeg håber virkelig, at hun er død af morfin", sagde den tiltalte på et af lydklippene om den beboer, som efter indlæggelse døde.

Til det spurgte anklageren:

- Ville det være bedre for dig, hvis hun var død af morfin og ikke Baclofen? 

Dette spørgsmål er centralt, da den tiltalte er anklaget for at have forgiftet de i alt fire beboere med netop Baclofen, hvilket der også blev fundet i blodet på den her omtalte kvinde, som senere afgik ved døden. 

Finde på en historie

I et af klippene siger kvinden til sin mand, at nu må hun ”finde på en historie” til sin tidligere forsvarer i en samtale om den medicin, der er blevet fundet hos den tiltalte. 

Den tiltalte siger i et af klippene, at et af ofrene har fået ”to Mirtazapinpiller”. Anklageren stiller her spørgsmålstegn ved, hvordan den tiltalte kvinde kender det specifikke antal piller. 

Det bliver igen et tema, hvorfor den tiltalte har googlet præparatet Baclofen, før nogen vidste, at beboerne var blevet forgiftet med bl. a. selv samme medicin. Her har tiltalte ændret forklaring et par gange. Først har hun forklaret, at hun havde søgt på det pga. bekymring for, om den beboer, som fik det, tog det hele på en gang, og tidligere har hun forklaret, at det var, fordi hun af sønnen til et af ofrene fik at vide, at det var denne medicin.

Lyve lidt

"Jeg lyver lidt, jeg er fuldstændig fyldt med piller oppe i hovedet", lød det fra tiltalte på et af klippene.

Om det forklarede hun, at hun talte om, at hun fik to Panodiler dagligt i arresten. På klippet hørte man også tiltalte tale om Oxypam og Stesolid, men der forklarede den tiltalte, at det ikke havde noget med sagen at gøre. 

Anklageren undrer sig over, at det er den tiltalte, som har lavet omsorgsnotater om medicin hos en beboer aftenerne forinden indlæggelserne. Den beboer var den eneste, som havde fået ordineret det centrale lægemiddel Baclofen.

Den undren opstår, da det ikke var den tiltalte, som havde ansvaret for beboeren, og derfor skulle en anden kollega have lavet notater. I notaterne stod der, at beboeren havde spist al sin medicin på én gang. 

Den tiltalte kvinde nægter sig skyldig i alle anklagerne mod hende. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.