DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Medarbejderne i Høje-Taastrup vil gerne have en-to hjemmearbejdsdage om ugen, når de vender tilbage efter corona.
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Høje-Taastrup vil fortsætte hjemmearbejde efter corona

97 pct. af de medarbejdere, der kan arbejde hjemme, vil gerne fortsætte med det i et vist omfang. Pilotprojekt skal afprøve muligheden.

HØJE-TAASTRUP: Det er ikke kun skidt at blive sendt på hjemmearbejde. Mange vil gerne fortsætte med at arbejde hjemme noget af tiden, når engang coronaen gør det muligt at vende tilbage på arbejdspladserne. 

Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Høje-Taastrup har lavet blandt medarbejderne på rådhuset. Den viser, at 97 pct. af de medarbejdere, som har mulighed for at arbejde hjemme, også ønsker at gøre det i større eller mindre omfang fremover, oplyser kommunen.

82 pct. vil gerne arbejde fast en-to dage om ugen derhjemme, mens 15 pct. gerne vil gøre det af og til. Kun tre pct. afviser ideen.

- Det er en vildt høj interesse for at få indrettet sit arbejdsliv på en ny måde, konstaterer kommunaldirektør Lars Holte.

Medarbejderne peger bl.a. på, at hjemmearbejde giver bedre mulighed for fordybelse, bedre mulighed for at arbejde effektivt og mere fleksibilitet. 

Pilotprojekt

På baggrund af svarene vil kommunen sætte et pilotprojekt i gang, når engang medarbejderne er tilbage på rådhuset igen. Det skal vise, hvordan man får det bedste fra tiden med hjemmearbejde med over på den anden side af coronaen, siger Lars Holte.

Resultatet skal også bruges til at finde ud af, hvordan det nye rådhus, som kommunen er ved at opføre, skal indrettes. Derfor skal pilotprojektet gennemføres, før der træffes endelig beslutning om indretningsplaner og inventarudbud.

I projektet vil man også trække på erfaringerne om hjemmearbejde fra nogle af kommunens store lokale private virksomheder.

- Antal hjemmearbejdsdage bør bero på funktion og typer af opgaver. Det kan også bero på den enkelte medarbejders kompetencer og udviklingsområder. Der kan derfor være behov for at differentiere imellem teams og mellem medarbejdere, siger Lars Holte om det kommende projekt.

Når projektet skal evalueres, vil der blive set på:

  • medarbejdernes trivsel
  • produktivitet og kvalitet i opgaveløsningen
  • social kapital - sammenhængskraft
  • koordinering på tværs
  • arbejdsmiljø
  • vilkår for ledelse

ak