dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Eva Nielsen, der er kok på ASV Horsens, glæder sig til at fokusere mere på økologiske retter med flere grøntsager og mindre kød. (Foto: Horsens Kommune/Per Algreen)

Horsens-fremstød for økologisk mad

Ansatte i Horsens Kommune på madlavningskursus som led i økologisk oprustning
29. NOV 2012 13.02

HORSENS: Køkkenpersonalet på fire institutioner i Horsens Kommune skifter nu chips og cola ud med agurk og broccoli som led i det to-årige Projekt Øko++ Danmark, der har til formål at gøre de kommunale køkkener mere økologiske. Projektet omfatter blandt andet undervisning af kostfagligt personale i økologiske fødevarer og besøg hos økologiske landmænd.

Køkkenpersonalet på den ene af institutionerne – ASV Horsens – har i flere år serveret økologiske grøntsager og kød for skolens kursister og lærere, men kurset giver nu personalet mulighed for at fokusere endnu mere på bæredygtig sundhed:

- Vi glæder os til at blive dygtigere på området. Blandt andet skal vi bruge fantasien, så vi udnytter lokale, økologiske råvarer optimalt og undgår madspild, siger Birgit Høst Secher, udviklingskonsulent på ASV Horsens.

Seks kommuner er med
Ifølge Paw Amdisen (SF), der er formand for Bæredygtighedsudvalget i Horsens Kommune, har byrådet store forventninger til projektet, der gerne skulle smitte af på andre områder end det kulinariske:

- Projektet giver os mulighed for at gøre en national indsats for økologisk mad. Men mere lokalt kan Horsens Kommune også bruge projektet som løftestang for klimaet ved blandt andet at skære ned på forbruget af kød og i stedet satse på økologiske grøntsager. Vi håber desuden, at projektet vil inspirere endnu flere kommunale køkkener til at gøre kosten mere økologisk.

I Horsens Kommune omfatter økologiprojektet – ud over ASV Horsens – Specialinstitution Ternevej, Ceres Centret, Sølyst (Det Sociale Døgncenter for hjemløse) og Dagtilbud til borgere med funktionsnedsættelser.

Projektet støttes økonomisk af Fødevareministeriet, der har som mål, at 60 pct. af kosten i de deltagende kommunale køkkener skal være økologisk inden udgangen af 2014. I alt deltager seks kommuner i projektet.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/horsens-fremstoed-for-oekologisk-mad

GDPR