DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hverdag med mange ubekendte forude på plejecentrene

Juleferien blev et vendepunkt for landets plejecentre, som både oplevede pandemiens hårdeste dage og begyndte vaccinationen. Hvad nu?

Efter måneders kamp for overlevelse på landets plejecentre, test og vaccine venter en ny hverdag med et øget politisk fokus på værdighed i ældreplejen efter TV2-dokumentaren ”Plejehjemmene bag facaden” og regeringens ældretopmøde i efteråret. Derudover er der en sundhedsreform, overenskomstforhandlinger og et kommunalvalg i 2021, skriver Kommunen.dk.

- Medarbejdere i ældreplejen har arbejdet rigtig hårdt, rigtig længe. De har været i konstant alarmberedskab, og da der var en pause i coronakrisen, satte TV2-dokumentaren fokus på omsorgssvigt og forråelse på landets plejecentre. Så der har været et konstant pres på ældreplejen i lang tid, det kræver mere end et quickfix at løse det, siger psykolog Dorthe Birkmose, som er ekspert i psykisk slid og forråelse. Det er overfladisk og devaluerende.

Det billede genkender sundheds- og omsorgsudvalgsformand i Tårnby Kommune, Einer Lyduch (S). Tårnby er en af landets hårdest ramte kommuner, også kommunens plejecentre. Da det så værst ud, var 91 beboere og medarbejdere smittet på ét plejecenter, og smitten nåede også to andre plejehjem i kommunen over julen. Selvom alle beboere nu er vaccineret, så er alt langt fra normalen.

- Lige nu er det overlevelse. Vi er stadig midt i orkanens øje, og jeg kan godt forstå, hvis medarbejderne er coronatrætte, de har virkelig knoklet. Mit håb er, at der kommer lidt luft om en måned, men jeg tror, det er svært at gøre noget politisk her og nu for at lette presset på personalet, siger han.

Læs hele artiklen på Kommunen.dk.