DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL og kommunalt ansatte vil med i udmøntning af genåbningen

Kommunerne og Forhandlingsfællesskabet ønsker 'at blive inddraget aktivt og bidrage med viden i det videre forløb', skriver de, mens der forhandles om genåbningens fase 2.

KL og arbejdstagermodparten Forhandlingsfællesskabet vil være med, når der skal ske udmøntning af den fase 2 i genåbningen af Danmark efter corona-nedlukningen, som for tiden forhandles i Folketinget mellem regeringen og partierne.

De to kommunale storspillere ønsker 'at blive inddraget aktivt og bidrage med viden i det videre forløb', skriver de i en fælles henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S). De gør opmærksom på, at de 'har erfaringer fra praksis, som vi gerne vil spille konstruktivt ind i de kommende faser', skriver de.

Som eksempel nævner de blandt andet, at der er brug for centralt udarbejdede sundhedsfaglige retningslinjer for socialarbejders besøg i hjemmene hos udsatte børn. De kalder det 'et myndighedsansvar at fastlægge de sundhedsfaglige præmisser for en genåbning'.

De to parter understreger, at de ikke 'efterspørger (...) sundhedsfaglige frihedsgrader for hverken kommuner eller medarbejdere. De vil bare ikke glemmes, hedder det i brevet der er underskrevet af formanden for KL's løn- og personaleudvalg, Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K), og forhandlingsfællesskabets formand, FOA-formand Mona Striib.

For at sikre sig mod det sidste tilføjer de, at de 200 mio. kr. der er øremærket til lønkompensation til medarbejdere i særlig risiko også bør omfatte offentlige virksomheder og medarbejdere. Og de vil 'som parter inddrages i udmøntningen', skriver de til de to ministre.

 

Se brevet til ministrene.