dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Københavnsk herberg forpligter sig til at bruge idræt med beboerne
Medarbejderne på herberget Kollegiet Gl. Køgelandevej i Københavns Kommune har som de første gennemført et forløb med idrætscertificering til gavn for beboerne.
Foto: Fodboldsfælleskabet Ombord

Københavnsk herberg forpligter sig til at bruge idræt med beboerne

Herberg i flere kommuner er i gang med at indføre idræt som del af den socialpædagogiske praksis, og Københavnsk herberg er nu først med at kunne kalde sig idrætscertificeret.
30. AUG 2023 15.30

KØBENHAVN: Kollegiet Gl. Køge Landevej kan som det første herberg nu kalde sig for idrætscertificeret, hvilket betyder, at herberget forpligter sig til at gøre idrætten til en del af den socialpædagogiske praksis i arbejdet med beboerne, oplyser ngo´en Ombold.

Ombold er et fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed, og det har i samarbejde med Via University College, Dansk Idrætsforbund og WeShelter (del af Fonden Missionen blandt hjemløse) udviklet en idrætscertificering målrettet herberg. Projektet, der startede i 2022, er støttet af TrygFonden.

- Med idrætscertificeringen har vi på herberget fået et større fokus på idræt som et pædagogisk redskab. Både for de beboere, som har været vant til at deltage i vores fysiske aktiviteter og for dem, der ikke har været med på idrætsvognen. Vi oplever allerede, at idrætten styrker fællesskabet blandt beboerne og er med til at bygge bro til fællesskaber uden for herberget. Fællesskaber, der ruster beboere til at stå på egne ben, når de flytter fra herberget til egen bolig, siger Kjeld Ebdrup, forstander på Kollegiet Gl. Køge Landevej.

Herbergets medarbejdere har gennemført et uddannelsesforløb i brugen af idræt og bevægelse i deres arbejde. Sideløbende har de afprøvet aktiviteterne, øvelserne og fremgangsmetoderne med beboerne på herberget.

Der er samme idrætscertificeringsforløb i gang i Esbjerg og Aarhus Kommuner, og læringer herfra vil sammen med erfaringerne fra København blive evalueret af VIVE (Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd). Målet er, at idrætscertificeringsforløb skal udbredes til herberger og kommuner i hele landet.

cwa

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.