dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Kommuner savner besked: Skal vi preppe?

KORT NYT26. JUN 2024 14.15

Mens borgerne i Danmark er blevet opfordret til at sørge for tre dages nødberedskab, er det uvist, om kommunerne skal sørge for det samme til beboere på plejehjem, bosteder o.l. I Svendborg er man fx i fuld gang med at fylde lagrene, i Odense er man allerede forberedt, mens Nordfyn ikke har planer om at oprette depoter. Det skriver DR.

Borgmester Birgit S. Hansen (S), formand for KL's klima- og miljøudvalg, efterlyser en udmelding fra staten. Det ønske støtter både Ældre Sagen og Nina Blom Andersen, som forsker i kommunikation og beredskab. "Lige nu forestiller jeg mig, at der er en række kommuner, der arbejder med hver især at finde ud af, hvordan de kan løse det her," siger hun.

Beredskabsstyrelsen oplyser til DR, at da der er tale om en anbefaling fra myndighederne til borgerne, er der "ikke krav til offentlige myndigheder om at efterleve anbefalingen og de vejledende råd i pjecen".

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.