dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Kommunerne skal indberette nye oplysninger på socialområdet

Barnets Lov er en af årsagerne til, at kommunerne fra nytår skal indberette nye oplysninger til Social-, Bolig- og Ældreministeriet.
24. JUL 2023 11.08

Når et barn anbringes udenfor hjemmet, eller når voksne med handicap får iværksat ydelser, skal kommunerne indberette en række data til Social-, Bolig- og Ældreministeriet. Ministeriet har opdateret kravene, og derfor skal kommunerne fra årsskiftet indberette nye oplysninger, skriver ministeriet.

Der er bl.a. foretaget en række ændringer i forlængelse af barnets lov. Det betyder, at "kommunerne fremover skal indberette udslagsgivende forhold hos barnet/den unge eller forældrene til statistikken for indsatser og støtte til børn og unge."

Derfor skal kommunerne som noget nyt bl.a. indberette oplysninger til anbringelsesstatistikken, når børne- og ungeudvalget træffer afgørelse om fortsat anbringelse af et barn eller en ung uden for hjemmet i en permanent anbringelse efter § 67 i barnets lov, skriver ministeriet.

Derudover skal kommunerne fremadrettet også indberette oplysninger til statistikken for voksne med handicap og udsatte voksne i forbindelse med iværksættelse af ydelser efter § 85 a i lov om social service. Til gengæld har ministeriet besluttet at foretage en bortsanering af indberetningskrav til stofmisbrugsdatabasen.

Bekendtgørelse om dataindberetninger på socialområdet, som samler alle regler og krav til kommunernes indberetning af data på det sociale område, bliver opdateret hvert halve år, og den nye udgave træder i kraft den 1. januar 2024.

Du kan læse den samlede opdatering her.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.