DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kritisk færre beboere på drabsramt opholdssted

KORT NYT15. FEB 2021 11.54

ODSHERRED: Opholdsstedet Ørbækskilde har oplevet et drastisk fald i antallet af beboere, siden en medarbejder blev overfaldet og dræbt i december sidste år, skriver sn.dk. Efter et tilsynsbesøg fra Socialtilsyn Øst konstateres det, at der fra februar kun er fem indskrevet fem beboere på stedet, som er godkendt til 12, og "Socialtilsynet finder det bekymrende, at det markante fald i indskrevne borgere, naturligt vil få den konsekvens, at antallet af medarbejdere tilsvarende vil falde," hedder det.

Efter drabet fik opholdsstedet to strakspåbud fra Arbejdstilsynet, og dem finder Socialtilsyn Øst efterlevet. Socialtilsynet har pålagt opholdsstedet at have fokus på at forebygge og registrere fysisk og psykisk vold, både i forhold til den enkelte borger, men også i forhold til alle beboerne og de ansatte.

Tilsynet vil ved fremtidige tilsynsbesøg være "skærpet opmærksomme" på, om opholdsstedet formår at dæmpe "den hårde og grænseoverskridende tone, der kan forekomme hos enkelte borgere i tilbuddet" og vil tillige have fokus på om medarbejderne har den fornødne faglige viden og erfaring samt værktøjer i forhold til at forebygge vold på opholdsstedet, skriver sn.dk.

mk