dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Trængt ældrepleje:
Ledere i spil som vikarer i Mariagerfjord

KORT NYT7. NOV 2023 11.20

MARIAGERFJORD: Sundheds- og omsorgsudvalget i Mariagerfjord har nu godkendt en handleplan på baggrund af en budgetoverskridelse på 40 mio. kr., skriver Nordjyske. Et af elementerne er at bruge ledere, når man ellers vil indkalde vikarer.

- Overskridelsen skyldes blandt andet dyre enkeltsager, flere udgifter til genoptræning, og at flere i aldersgruppen mellem 30 og 60 år, end vi havde ventet, skal have hjælp. Budgettet er bygget på en model fra 2019, men den holder altså ikke længere, konstaterer udvalgsformand Jan Andersen (V).

Det er især ydelser, der ikke er lovpligtige, der nu skæres kraftigt i. For eksempel musikterapi og de klippekort, som giver ældre mulighed for at få ekstra service på områder, de selv vælger. Der skal også spares på såkaldte værdighedsmidler, og som direktør for Social, Sundhed og Omsorg, Søren Aalund, siger: "Vi kommer uden tvivl, som ledere og medarbejdere, til at rykke tæt sammen".

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.