dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Mariagerfjord overskrider med 40 mio. kr. på ældre- og omsorgsområdet

Ifølge en økonomivurdering vil Mariagerfjord overskride med 40 mio. kr. på ældre- og omsorgsområdet. Udvalget får senere på måneden fremlagt et bud på en handlingsplan.

MARIAGERFJORD: En økonomivurdering fra den 31. august viser, at Mariagerfjord forventer at overskride budgettet med cirka 40 mio. kr. på ældre- og omsorgsområdet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi er overraskede over hastigheden i udviklingen. Vi har løbende forberedt os på, at stigningen i antallet af ældre ville få økonomiske konsekvenser. Konsekvenserne er kommet hurtigere og mere voldsomt, end vi havde forventet, siger direktør Søren Aalund. 

- Opgørelserne viser også en stigende efterspørgsel efter syge- og hjemmeplejeydelser. Ud over den generelle stigning i antallet af ældre kan en del af forklaringen være indsatsen for at afvikle ventelister i det regionale sundhedsvæsen. Dermed udskrives der flere borgere, som kan have brug for kommunal hjælp og pleje, fortsætter han.

Kommunen har nu igangsat et større forandringsarbejde, der blandt andet indebærer en analyse af, om det grundlag, budgetter lægges ud fra, bør ændres.

- Den aktuelle situation er meget alvorlig, og vi ser desværre ind i en fremtid med vanskelige prioriteringer. Politisk er vi i gang med at bremse udgifterne op og omlægge. Eksempelvis har vi i foråret lukket et plejecenter, hvor pladserne ikke blev udnyttet tilstrækkeligt, og vi genåbnede budgettet. Men det tager tid at ændre hastighed og kurs på en supertanker, udtaler formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Jan Andersen (V).

Udvalget for Sundhed og Omsorg skal senere på måneden til ordinært udvalgsmøde, hvor de får fremlagt et bud på en handlingsplan, der blandt andet indeholder skærpet økonomistyring, hyppigere opfølgning samt justering af serviceniveau. 

apo

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.