dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Lolland får medhold af Pressenævn, blev beskyldt af ugeavis for dødsfald

Pårørendes oplevelser blev præsenteret som den endelige sandhed. God presseskik tilsidesat, lyder kritikken fra Pressenævnet.

LOLLAND: Lolland Kommune har i Pressenævnet fået medhold i sin utilfredshed med Ugeavisen Lolland, der i en artikel udråbte ressourcemangel og manglende kompetencer hos plejepersonalet som den faktuelle årsag til en 80-årig kvindes død. Pressenævnet kritiserer ugeavisen for at "de pårørendes subjektive oplevelse var præsenteret som faktiske oplysninger".

Den 80-årige kvinde modtog hjemmepleje med medicinadministration efter en kræftoperation. Efter dødsfaldet klagede kvinden pårørende til kommunen og udtalte sig desuden til ugeavisen. Det fremgår af sagsfremstillingen at journalisten på ugeavisen ikke havde større forventninger til at kommunen ville kommentere sagen, men "når lige akkurat at få svaret med", da ældre og sundhedschefen kommenterede sagen tre dage efter, at ugeavisen havde henvendt sig til udvalgsformanden på området.

Lollands Kommune havde også påtalt dette overfor Pressenævnet, men nævnet finder ikke denne skelnen mellem det politiske og det faglige afgørende. Det konstateres blot, at kommunen er kommet til orde.

Derimod finder Pressenævnet, at "Ugeavisen Lolland har tilsidesat god presseskik ved at bringe grove beskyldninger, der ikke er efterprøvet tilstrækkeligt", herunder at det "ikke tilstrækkeligt klart fremgår, hvad der er de pårørendes subjektive vurdering, og hvad der er faktiske oplysninger". Nævnet pointerer i den forbindelse, at det ikke er nok, at  ugeavisen "i artiklen oplyser, at redaktionen ikke har haft mulighed for at efterprøve alle fakta".

 

Se kendelsen.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.