dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Lydfil med kysselyde beviser ifølge anklager sosu-hjælpers overgreb
En 60-årig sosu-hjælper anklages ved Retten i Aarhus for voldtægtsforsøg og vold. Han nægter sig skyldig.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Lydfil med kysselyde beviser ifølge anklager sosu-hjælpers overgreb

Aarhusiansk sosu-hjælper kræves straffet med fængsel i tre år og ni måneder for overgreb og vold på plejehjem.

AARHUS: En sosu-hjælper skal straffes med fængsel i tre år og ni måneder og fratages retten til at udføre sit erhverv. Det er kravet fra specialanklager Birgitte Ernst onsdag i Retten i Aarhus.

Her er en 60-årig mand tiltalt for voldtægtsforsøg og vold begået på tre forskellige plejehjem i Aarhus. Manden forsøgte ifølge anklageskriftet ”gentagne gange” at opnå samleje med en kvindelig beboer på plejehjemmet Jasminvej i Aarhus. Det gjorde han ifølge anklagen fra oktober 2022 til april 2023.

Kvinden modsatte sig ifølge anklageskriftet tilnærmelserne, men hun blev fastholdt på hænderne af den tiltalte. Den tidligere sosu-hjælper er også tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved at have kysset hende og befølt hende på brysterne. Det skete angiveligt under sosu-hjælperens nattevagter på plejehjemmet.

Kysse- og nusselyde

En lydfil, der blev fundet på mandens mobiltelefon, er ifølge anklageren et centralt bevis i sagen. Her kan man ifølge anklageren høre lyde, der klart indikerer et seksuelt forhold til plejehjemsbeboeren.

- Den (lydfilen, red.) afslører et meget intimt øjeblik, hvor der helt åbenbart sker berøringer af seksuel karakter. Der er kysselyde, der er nusselyde. Tiltalte siger flere gange, at han elsker hende.

- Han siger også: "Så, læg dig nu ned". "Jeg nusser dig". "Du er dejlig. I love you", refererer anklageren fra optagelsen.

Hun kalder optagelsen et ”sikkert og meget belastende bevis” for, at kvinden er blevet udsat for overgreb. Manden gav ifølge anklageren kvinden gaver og efterlod beskeder hos hende om, hvornår han ville indfinde sig igen.

Plejehjemsbeboeren var ifølge anklageren først glad for den tiltalte, men det ændrede sig gradvist til, at hun blev angst og til sidst panisk bange for manden.

Afviser anklagerne

Han har i retten afvist alle anklager om overgreb. Han hævder, at det blot er fingerkys og beroligende ord, der høres på lydfilen. Der er heller ikke noget ved den retsmedicinske undersøgelse af kvinden, der indikerer overgreb, argumenterer mandens advokat, Henrik Hougaard.

Sosu-hjælperen anklages også for at have slået en dement plejehjemsbeboer på plejehjemmet Demenscentrum Aarhus. Også det afviser han blankt. Han hævder, at plejehjemsbeboeren slog ud mod ham, da han ville række ham en cigaret.

Endelig beskyldes sosu-hjælperen for at have givet en kollega en lussing, mens han var ansat på plejehjemmet Thorsgården. Det har den tiltalte ligeledes benægtet. Sagen ventes afsluttet onsdag.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.