DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Mette Frederiksen: Vi skal have en snak om værdighed og ledelse
Mette Frederiksen flankeret af gruppeformand Jesper Petersen på pressemødet i Gråsten.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen: Vi skal have en snak om værdighed og ledelse

Penge løser ikke alt, men de skal følge med, siger statsministeren om brådne kar i ældreplejen. Politiudspil i næste uge.

Velfærdspolitik og ikke mindst forholdene til de ældre er et af tre punkter, som regeringen vil prioritere det kommende halve år.

Det oplyste statsminister Frederiksen (S) efter partiets sommergruppemøde. De to andre punkter er tidlig pension og retspolitik/udlændinge.

- Sommeren har budt på hjerteskærende historier om mangel på værdighed, mangel på respekt og en trøstesløshed, som ingen gamle fortjener. Vi er nødt til at have en samtale med hinanden om, hvordan vi løser det, sagde hun.

Hun bebudede, at der på grund af coronakrisen bliver tale om en finanslov, hvor der skal prioriteres hårdt. Regeringen er dog indstillet på at dække den demografiske udvikling, altså det stigende antal ældre.

- Alt kan ikke løses med penge, men vi løser ikke problemerne uden, sagde hun.

Ifølge Mette Frederiksen er mindre bureaukrati og mere ledelse en del af svaret på de problemer, der er dokumenteret i ældreplejen. 

- I vores øjne er der brug for, at vi skruer ned for detailstyring og op for faglighed, menneskelighed og ledelse, sagde hun.

Politiudspil i næste uge

Regeringen vil næste uge fremlægge et forslag til en flerårig politiaftale. 

- Politiet er kommet for langt væk fra danskerne, de seneste års centralisering er gået for vidt, sagde justitsminister Nick Hækkerup (S).

Både han og Mette Frederiksen opremsede en række tilfælde på, hvad partiet opfatter som forråelse i kriminaliteten og henviste særligt til kriminalitet begået af udlændinge og danskere med udenlandsk baggrund.

- Sagerne vidner om forråelse og hensynsløshed og er udtryk for foragt for vores samfund. Den adfærd er et problem, og den kommer vi til at adressere, sagde Nick Hækkerup.

 

DK Nyt dækker pressemøderne ved partiernes sommergruppemøder med særligt blik for lokalpolitiske emner.