ODENSE: Der bliver færre hænder til at løfte arbejdet i Odense Kommunes Beskæftigelses- og Socialforvaltning. Det oplyser kommunen, efter at politikerne i Beskæftigelses- og Socialudvalget tirsdag på et udvalgsmøde blev orienteret om, at forvaltningen har økonomiske problemer.
Kommunen vurderer, at forvaltningen har et minus på ca. 47 mio. kr. i 2016. Ubalancen fortsætter ind i de kommende år dog med et faldende beløb - i 2019 forventes den således at være 26 mio. kr. Ubalancen består af en række af kommunen 'ikke definerede udefrakommende udgifter' samt gæld fra seneste regnskabsår. Adm. direktør René Junker præsenterede udvalget for en administrativ spareplan, der håndterer den del af ubalancen, som forvaltningen selv er ansvarlig for. Spareplanen forventes at blive ført ud i livet i starten af juni.
Da spareplanen forventes at udløse afskedigelser på mere end 30 personer, er den anmeldt som en såkaldt massefyring til det regionale beskæftigelsesråd. Beskæftigelses- og Socialudvalget skal finde yderligere kompenserende besparelser, der kan dække de ekstra udgifter til bl.a. lægeerklæringer, flygtninge og ungesager. Samtidig skal udvalget finde henholdsvis 1 pct. og 2 pct. af budgettet i 2017 og 2018, som byrådet har besluttet, alle udvalg skal finde for at leve op til regeringens omprioriteringsbidrag.
dc
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.