DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Museer skal tiltrække sjældne gæster

KORT NYT30. DEC 2020 8.47

Slots- og Kulturstyrelsen uddeler 7,6 mio. kr. til museer, og to mio. kr. går til en ny pulje, der skal styrke indsatsen over for at få flere målgrupper på museum. Med puljen skal tre projekter bl.a. afprøve nye metoder, formidlingsformater og tværfaglige samarbejder. 

Der er uddelt i alt to mio. kr. til tre projekter: Museum Vestsjælland har fået midler til at udvikle en model for online-kulturformidling. Ragnarock - Museet for pop-, rock- og ungdomskultur i Roskilde, har fået midler til at invitere de unge ind og blive "museumshackere", så de hjælper museet med at gøre museumsoplevelsen mere vedkommende for de unge. Til sidst har Den Hirschsprungske Samling i København har fået midler til at bruge kunsten som rollemodel for inddragelse af unge indvandrerkvinder på museerne.

Ud over de to mio. kr. til det nye indsatsområde har Slots- og Kulturstyrelsen uddelt 7,6 mio. kr. til at sikre bevaring af museernes samlinger, styrke forskningen på museerne og indkøb af nye værker og genstande, oplyser Kulturministeriet.

ibs