dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Næstveds budget på børneområdet står til at skride med 57 millioner

Hvis ikke der findes en løsning, ser Næstved Kommune ind i en stor millionoverskridelse af budgettet. Udvalg har bestilt en ekstern undersøgelse.

NÆSTVED: Flere og flere børn og unge har brug for hjælp, og det betyder stigende udgifter til specialundervisning og anbringelser. Sådan lyder forklaringen på, at man i Næstved Kommune ser ind i en budgetoverskridelse på børne- og undervisningsområdet på 57,7 mio. kr., hvis ikke der skrides ind.

Det skriver Næstved Kommune i en pressemeddelelse.

Mandag var der møde i børne- og undervisningsudvalget. Her blev politikerne enige om at inddrage 28 mio. kr., som primært kommer fra indefrosne midler og overskud fra 2023. Udvalget besluttede også at igangsætte en ekstern analyse.

Udvalgsformand Lars Hoppe Søe (R) er utilfreds med, at budgetterne så hurtigt kan skride:

- I udvalget har vi bedt om en analyse af hele området, som skal præsenteres for os inden sommerferien. Vores børn, unge og medarbejdere er ikke tjent med, at vi gang på gang er nødt til at spare og omprioritere i budgetterne.

Flere grunde til budgetoverskridelse

Næstved Kommune peger selv på flere årsager til den store millionoverskridelse.

Flere børn, unge og deres familier har fået tilbud om hjælp. Samtidig er prisen på hjælpen i flere tilfælde steget mere end forventet. Det gælder bl.a. prisstigninger på specialundervisning, de specialiserede tilbud og anbringelser samt sikrede institutioner.

På undervisningsområdet betyder det et forventet merforbrug på knap 26 mio. kr., mens det på børne- og ungeområdet er godt 32 mio. kr.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.