Kun godt 400 danskere er blevet tilkendt den såkaldte seniorførtidspension de seneste to år, selv om det var politikernes forventning, at cirka 2700 ville får tilkendt den relativt nye pensionsordning alene i 2015. Det skriver Politiken. Seniorførtidspensionen skulle fungere som en redningskrans for de mest nedslidte ældre lønmodtagere i kølvandet på den politiske beslutning om at hæve pensionsalderen og udfase den populære efterløn.
Men med kun 427 tilkendelser på to år efterlyser socialrådgivere, eksperter og flere politiske partier nu nye regler og bedre vejledning, der kan hjælpe de mange tusinde lønmodtagere, der er fanget i efterlønsreformen, fordi de er slidt ned som 60-årige, men ikke længere kan forlade arbejdsmarkedet som efterlønnere. Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) har dog ingen intentioner om at ændre dem.
- Ordningen har få år bag sig, og tallene viser, at de fleste, som søger, får tildelt seniorførtidspension. Det vidner om, at der ikke er administrative problemstillinger i forhold til den her ordning, lyder det fra ministeren i en skriftlig kommentar til Politiken.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.