DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Psykisk sårbare skal hjælpes med helende ture i naturen

Partnerskab skal hjælpe psykisk sårbare i hele landet med simple ture ud i naturen med inspiration fra et succesfuldt projekt i Frederikshavn.

En tur ud i det blå og den friske luft kan gøre stor forskel for psykisk sårbare personer. Derfor er der i dag, onsdag, søsat et nyt samarbejde mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Det skal udbrede gode erfaringer, som Frederikshavn Kommune har gjort sig med projektet "Frisk i Naturen". Her har kommunen tilbudt enkle naturoplevelser som en gåtur i Råbjerg Mile til psykisk sårbare med positivt output.

Samarbejdet mellem ministeriet og Sind skal sikre, at alle landets kommuner og regioner kan stifte kendskab med projektet. 

- Vi skal passe på naturen. Men måske kan naturen også passe på os. Det er det, samarbejdet med Sind handler om, så flere psykisk sårbare kan få glæde af at komme ud i naturen. Jeg har selv besøgt ‘Frisk i naturen’ og talt med brugerne om, hvordan naturen kan give ro og lindre. Med det nye samarbejde sikrer vi, at erfaringerne fra Frederikshavn bredes ud til gavn for psykisk sårbare i hele landet, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

Naturen er en helende kraft

I Frederikshavn har omkring 100 deltagere været på flere end 300 ture i naturen siden 2012. Med det landsdækkende fokus skal 350 borgere have mulighed for at tage imod et natur-tilbud i løbet af det næste år, oplyser Miljøministeriet.

- Vi er meget glade for, at Miljøstyrelsen har valgt at indgå i et partnerskab om at sikre, at endnu flere mennesker med psykisk sårbarhed får mulighed for at bruge naturen som en helende kraft i forhold til deres sårbarhed, siger Sinds formand, Knud Kristensen. 

Partnerskabet skal også bruges af hospitaler, støttecentre og andre, der er i berøring med psykisk sårbare, så de kan få gratis hjælp til at prøve det helt enkle koncept selv.

Der er afsat 500.000 kr. til partnerskabet i aftalen ”Sommer i Naturen 2020”. Aftalen er indgået mellem regeringen, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet

ibs