dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Randersdirektør efter dom: Hvis man VIL omgå regler, så kan man

Ifølge Randers-direktør har Styrelsen for Patientsikkerhed kun haft småbemærkninger til medicinhåndteringen på Plejecenter Tirsdalen.

RANDERS: - Hvis man VIL omgå regler og instrukser, så kan man omgå det. Alternativet ville være et kontrolregime uden tillid. 

Sådan lyder det fra direktør for sundhed, kultur og omsorg i Randers Kommune Thomas Krarup, efter at sosuhjælper Susanne Hein Kristensen onsdag er blevet idømt 16 års fængsel for drabsforsøg ved at forgifte beboere med forkert medicin på Plejecenter Tirsdalen.

- Vi har klare instrukser for håndtering af medicin og opbevaring, og vi har klare retningslinjer for, hvem der må håndtere hvad. Vi har autorisationer for medarbejdere, der opmåler den daglige medicin til beboerne, det der kaldes dispensering. Og vi har klare instrukser for, hvordan medicin udleveres og hvem, der må gøre det, tilføjer han.

Restmedicin nu i skab med kliklås

Under retssagen har mange undret sig over, om der har været styr på medicinhåndteringen på Tirsdalen. Direktøren oplyser, at både kommunen selv og Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemgået håndteringen, og at det har betydet, at instruksen om dispensering er blevet justeret i forhold til, hvordan man opbevarer restmedicin.

- Restmedicin skal retur til apoteket. Før sagen stod restmedicin i en kasse til formålet i et aflåst depotrum. Der blev i forbindelse med sagen justeret i instruksen sådan, at der i det aflåste depotrum blev sat et skab til restmedicin, som er låst med kliklås/personlig kode, fortæller han.

Ifølge Thomas Krarup har Styrelsen for Patientsikkerhed ellers ikke haft kritik af måden at håndtere medicin på, der var alene problemer af mindre betydning for kvaliteten, fortæller han.

Kommunen har, efter at sosuhjælperen blev meldt til politiet, gennemgået alle tilsynsrapporter fra 2018 til 2022.

- De er alle fine. Der blev fundet få og spredte mangler i medicinhåndteringen. Styrelsen skriver, at Plejecenter Tirsdalen generelt har en patientsikkerhedsmæssig forsvarlig praksis, erklærer direktøren.

 

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.