dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Regeringen vil øge mulighederne for private friplejehjem
Offentlige og private aktører på plejehjemsområdet skal ligestilles, lyder det fra Ældreminister Mette Kierkgaard (M) - i endnu en flig af den kommende ældrelov. (Arkivfoto)
Foto: Jacob Schultz, Jysk Fynske Medier/ Ritzau Scanpix

Kommende ældrelov:
Regeringen vil øge mulighederne for private friplejehjem

Friplejehjem skal kunne etableres med fuldt statslån, lyder det i udspillet, der ligestiller offentlige og private aktører.
28. JAN 2024 11.38

Regeringen vil skabe bedre vilkår for private friplejehjem. Kvoten for statslig støtte til at opføre friplejehjem skal sættes op, og det skal være muligt at etablere et friplejehjem med 100 pct. statsgaranterede lån, skriver Social-, Bolig og Ældreministeriet i en pressemeddelselse.

Med den kommende ældrelov skal der være gennemsigtighed, ensartethed og korreket afregningspriser, så der bliver lige vilkår mellem det offentlige og private. Det skal sikre, at den ældre kan vælge den velfærd, det passer bedst til dem og deres behov, lyder det fra ældreminister Mette Kierkgaard (M):

- Vores ældre skal selv kunne vælge det, der passer allerbedst til dem hver især. Der kan være mange ønsker til, hvordan man gerne vil bo på plejehjem, og det skal afspejles i de muligheder, der er. Derfor er det så vigtigt, at vi får forbedret muligheden for at etablere friplejehjem.

- Vi skal have mange forskellige og gode valgmuligheder for ældre, der flytter på plejehjem. Det kræver, at vi ligestiller offentlige og private aktører. For hvis ikke de har samme vilkår for at levere velfærden, er valget for den ældre reelt ikke særligt frit, siger ministeren.

I sidste ende er det den ældres tilfredshed og ønsker, som skal afgøre, hvilken udbyder, der er bedst, lyder det fra ministeriet. 

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.