dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Sociolancen får pris for at hjælpe udsatte mænd

KORT NYT4. JUN 2024 14.53

KØBENHAVN / HOVEDSTADEN: ”Men’s Health Prisen 2024”, der uddeles af Forum for Mænds Sundhed, går til Søren Lund og René Petersen for deres arbejde med udsatte og hjemløse via Sociolancen. Prisen begrundes med, ”at med den rette tilgang og indstilling, man har til at møde manden i sundhedsarbejdet, kan man være med til hjælpe nogle mænd på vej i den rigtige retning, som er til gavn for mandens sundhed, men også til gavn for hele samfundet.”

Den udkørende enhed, der modtager ture både fra 1-1-2, fra politiet og via gadeture og har et tæt samarbejde med Københavns herberger og væresteder, hjælper både kvinder og mænd, men opgørelser viser, at det særligt er mænd, der modtager hjælp. 

Sociolancen udsprang af et satspuljeprojekt fra 2015 og har været i fast drift siden 2018. Penge til drift af køretøj og sundhedsfagligt personale er bevilget af Region Hovedstaden, og løn til socialfaglige medarbejdere er bevilget af Københavns Kommune.

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.