dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Brøndby:
Sosu-elever med anden etnisk baggrund får sproghjælp

KORT NYT10. MAJ 2023 11.10

BRØNDBY: I en tid hvor manglen på kvalificeret arbejdskraft i sundhedssektoren er stigende, har Brøndby Kommune taget et nyt initiativ under navnet "Sprogværkstedet". Det indebærer, at der er blevet ansat en række sprogkonsulenter, der skal hjælpe fremtidige sosu-elever med at blive bedre rustet til at håndtere den sproglige udfordring, der kan opstå i kommunikationen med borgere eller ansatte med anden etnisk baggrund. Det oplyser kommunen. 

Sprogmentorerne henvender sig til sosu-elever, der er i praktik på Brøndbys ældrecentre og hjemmepleje, og som ikke har dansk som deres modersmål. Mentorerne skal fungere som undervisere og rådgivere for eleverne undervejs i løbet af deres arbejdsdag. 

Formålet med initiativet er på bedst mulig vis at sikre, at sosu-eleverne opnår en større sproglig forståelse og dermed kan yde en bedre service til borgere trods en mulig sprogbarriere. Initiativet har allerede modtaget positiv opmærksomhed fra andre kommuner i landet, og det forventes at blive en model for fremtidige tiltag på området.

hss

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.