ODDER: Som en reaktion på, at Odder Kommune er tredjedårligst i landet til at få flygtninge i job, arrangerede kommunen mandag speeddating mellem 43 flygtninge og 29 lokale virksomheder. Og kommunen tøver ikke med at kalde arrangementet for en succes.
Således blev der indgået 49 aftaler imellem virksomhederne og flygtningene. Aftalerne betyder, at parterne skal mødes igen for at drøfte muligheder for et praktikforløb. Nogle flygtninge lavede flere aftaler med forskellige virksomheder, og nogle virksomheder lavede aftaler med flere flygtninge for at se, hvem der passede profilen bedst, oplyser kommunen.
- Det gik forrygende. 23 virksomheder har indgået aftaler med en eller flere flygtninge. Jeg har en klar forventing om, at vi ender på over 20 praktikaftaler, siger udviklingschef Karsten Geertsen til dknyt. Han tilføjer, at flere af de store virksomheder under arrangementet ytrede ønske om at tage imod endnu flere flygtninge.
Forventer en gentagelse
Der er ca. 170 voksne flygtninge i Odder, som er ankommet inden for de seneste tre år, og som er omfattet af kommunens integrationsprogram. Det vil sige, at de går på sprogskole og deltager i aktiviteter - herunder ikke mindst praktikker i virksomhederne - der skal hjælpe dem til at blive integreret i det danske samfund og blive selvforsørgende.
Kommunens flygtningekvote for 2016 er 96 nye flygtninge. Dertil kommer familiesammenføringer, så i løbet af den resterende del af 2016 forventer kommunen, at antallet vil stige betragteligt. Karsten Geertsen har derfor en klar forventning om, at speeddating-arrangementet vil blive gentaget.
- Ja, det peger alt på. Og vi havde nok gentaget det, selv hvis ikke der kom flere flygtninge til. Vi har jo i forvejen flygtninge i kommunen, som ikke deltog i går. Dem vil vi selvfølgelig sigte efter næste gang. Og vi har allerede fået tilsagn fra flere andre virksomheder, der ønsker at være med, siger han.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.