dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Svendborg nu også del af fynsk samarbejde mod bandemiljøet

Odenses Specialenhed skal hindre lediges flugt over kommunegrænsen for at undgå aktivering.

SVENDBORG / ODENSE: Svendborg Kommune indgår nu i samarbejdet med Odense Kommune om en skærpet indsats over for ledige med tilknytning til bandemiljøet, oplyser Svendborg Kommune. 

Tidligere har Kerteminde, Nyborg og Nordfyns Kommuner indgået aftaler om at købe pladser i Odenses Specialenhed, der sætter ind mod ledige bandemedlemmer, der flytter mellem kommunerne for at undgå aktivering. Det sker ved netop at intensivere aktiveringen af dem, der er på offentlig forsørgelse.

- Vi skal gøre livet så surt som muligt for de kyniske kriminelle, som sætter sig udenfor systemet. For at få den størst mulige effekt skal vi føre den samme hårde kurs på tværs af kommunegrænser, og derfor glæder det mig meget, at Svendborg slutter sig til gruppen af kommuner, der samarbejder omkring Specialenheden, siger Odenses beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt (V).

Et klart signal

Ved at indgå en samarbejdsaftale med Odense sender også Svendborg Kommune et klart signal om, at man ikke vil acceptere kriminelle grupperinger, der udnytter systemet for egen vindings skyld, lyder det fra kommunen.

- I Svendborg Kommune oplever vi heldigvis ikke mange ledige med bandetilknytning. Denne aftale skal ikke ses som løsningen på et stort aktuelt problem, men vi vil meget gerne være med til at forebygge, at problemet opstår, siger Dorthe Ullemose (DF), formand for Borger- og Arbejdsmarkedsudvalget i Svendborg Kommune.

Aftalen med Specialenheden i Odense sikrer Svendborg råd og assistance, samt at relevante borgere kan blive del af specialenhedens særlige beskæftigelsesindsats.

- Det er vigtigt, at vi kommuner står sammen, så vi kan lægge størst muligt pres på de kriminelle grupperinger, der ikke vil leve op til de spilleregler, der gælder for alle andre borgere, siger Dorthe Ullemose.

cwa

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.