dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Tre kommuner deler millionstøtte til krisecenter for voldsramte unge

KORT NYT3. JAN 2024 15.15

HOLSTEBRO / LEMVIG / STRUER: Som det første sted i Danmark har Holstebro Krisecenter fået bevilliget 7,24 millioner kroner til at hjælpe unge, der oplever vold i hjemmet. Pengene er fra A.P. Møllerske Støttefond og skal bruges til et treårigt rådgivnings- og forebyggelsesprojekt på krisecenteret, hvor voldsramte unge i Holstebro, Lemvig og Struer Kommuner kan få hjælp. Det skriver TV Midtvest.

Pengene er målrettet til at oprette et anonymt rådgivningstilbud til de 14 til 17-årige, som er udsat for vold. En undersøgelse fra Børns Vilkår viser, at omkring hvert femte barn i 8. klasse fortæller om, at de har været udsat for vold. De mange millioner glæder leder af krisecenteret Karin Houmann, skriver mediet.

- Når vi har talt med kvinder fra krisecenteret, fortæller de, at de har oplevet vold enten i barndommen eller i ungdommen, det vil sige, at deres grænse er skredet, så det unormale er blevet normalt. Så jo før vi kan træde ind, jo bedre og større chance er der for at komme til at leve et liv uden vold, siger hun.

lal

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.