Sidste år fik 41.651 danskere hjælp af kommunen til at komme op om morgenen, købe ind, gøre rent, tage bussen på arbejde og i det hele taget agere i deres eget liv, skriver Berlingske.
I en analyse foretaget af KL er antallet af borgere, der får såkaldt socialpædagogisk støtte, steget med 72 pct. de seneste seks år.
Den store stigning skyldes især, at flere unge under 30 år har brug for hjælp. De har brug for hjælp til at gå til eksamen, betale regninger og overholde aftaler. De udgør i dag 27 pct. af dem, der får støtte, mod 22 pct. i 2009.
Stigningen mærkes blandt andet i Aarhus.
Svært ved at organisere morgenrutiner
Her får udsatte borgere eksempelvis bostøtte med henblik på at lære at organisere en morgenrutine med brusebad, morgenmad, tandbørstning, påklædning og transport til arbejde, fortæller socialchef Lotte Henriksen.
- Vi ser, at en stigende befolkningsgruppe ønsker hjælp – det er blandt andet personer med ADHD og autisme, som vi ellers ikke har set før, siger hun.
- Det ser ud til, at der er en sammenhæng med børneområdet, hvor vi også oplever flere børn med diagnoser, måske fordi forældrene i højere grad ønsker at få udredt deres børn for at kunne få forskellige typer hjælp.
Lotte Henriksen fortæller, at en del af de unge også kommer ind gennem et gratis psykologtilbud, som blev oprettet for halvandet år siden.
- De har måske ikke ADHD, men angstproblematikker eller svært ved at honorere de krav om hurtighed og egne valg, som samfundet opstiller, siger hun.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.