DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vejle vil ikke på eget initiativ anke incestoffer-sag

Sagen om kommunalt svigt kan slutte med byrettens dom.
22. JAN 2021 6.30

VEJLE: En sag om kommunalt ansvar for svigt over for et hjemsendt børnehjemsbarn, der blev udsat for incest af sin far, bliver ikke bragt videre i retssystemet, med mindre incestofferet anker den seneste byretsdom.

Hvis den nu 54-årige Jytte Jensen ikke vil anke kommunens frifindelse for millionerstatning, betaler kommunen den tort-erstatning på 300.000 kr. plus renter, som er resultatet af dommen fra 2019.

Det fastslår borgmester Jens Ejner Christensen (V) ifølge Vejle Amts Folkeblad, efter at byrådet onsdag udsatte sagen om anke. Når han kan konkludere, at kommunen ikke på eget initiativ vil anke, skyldes det, at 15 af byrådets medlemmer over for avisen har tilkendegivet, at de under ingen omstændigheder vil anke: S, SF og Dan Arnløv (K).

Deres holdning er uafhængig af, om Jytte Jensen vælger at anke det nej til millionerstatning, som er resultatet af den seneste dom fra Retten i Kolding. I den ni mand store V-gruppe er der derimod stemning for at kontra-anke, hvis Jytte Jensen selv anker inden fristen 9. februar. Blandt andet af hensyn til forsikringen.

I 2019 slog retten fast, at det var kommunens svigt tilbage i 1980, hvor den lod kvinden og hendes søster flytte tilbage hjem fra det børnehjem, de boede på. Retten i Kolding fandt, at kommunen ikke gjorde tilstrækkeligt for at forhindre hendes fars overgreb på trods af flere henvendelser.

ka