DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus dobbeltbooker advokatfirma til undersøgelse af fogedforbud

Politikere i byråddet i Aarhus stiller spørgsmålstegn ved om advokatfirma både kan forsvare fogedforbud i landsretten og lave en uvildig vurdering.

AARHUS: Endnu en gang vurderer Horten, der er Aarhus Kommunes eksterne advokat, at kommunen ikke kan ophæve fogedforbuddet mod TV2 i sagen om de skjulte optagelser på plejehjemmet Kongsgården. Firmaet var blevet bestilt til at lave en vurdering af, om kommunen kan anmode om at ophæve fogedforbuddet. Det skriver Jyllands-Posten

Her skriver firmaet i den uvildige vurdering, at kommunen ikke kan ophæve forbuddet, 'uden at dette samtidig vil være ensbetydende med en tilsidesættelse af kommunens retlige pligter på det materielle grundlag, idet kommunen dermed ikke vil leve op til sin pligt til at beskyttte en bruger på en kommunal institution mod grove krænkelser'.

Firmaet havde allerede én gang vurderet, at det ikke er muligt for kommunen at droppe forbuddet, selvom to eksperter til Århus Stiftstidende vurderede det modsatte.

Advokatfirma med dobbeltrolle

Samtidig med at firmaet har skullet foretage den uvildige vurdering af om byrådet kan droppe forbuddet, så har de også skullet forsvare i landsretten, at magistraten har nedlagt fogedforbuddet. Firmaets dobbeltrolle i sagen om fogedforbuddet vækker dog undren i byrådet. Det skriver Århus Stiftstidende

Her blev der fra flere politikere på det seneste byrådsmøde sat spørgsmålstegn ved, om Horten kan foretage en uvildig vurdering, når de samtidig skal forsvare fogedforbuddet i landsretten. Blandt andet fra Hans Skou (V), der oprindeligt stillede byrådsforslaget om at ophæve fogedforbuddet. 

- Kan den jurist, der på vegne af Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune skal kæmpe i Landsretten for at fogedforbuddet opretholdes, i samme sag være 100 pct. uvildig, når han skal vurdere om Aarhus Byråd kan anmode om at få ophævet selvsamme fogedforbud? Jeg kan godt forstå, hvis nogen tænker, at det må være svært, hvis man skal forfægte begge synspunkter på næsten samme tid, sagde han i byrådssalen.

jeg