dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Ældre kan få hjælpemidler uden sagsbehandling i Guldborgsund
Borgerne vil selv kunne møde op på hjælpemiddeldepotet og låne nogle af de mest almindelige hjælpemidler uden sagsbehandling.
Foto: Guldborgsund Kommune

Ældre kan få hjælpemidler uden sagsbehandling i Guldborgsund

Med inspiration fra Odsherred får kommunen et "bibliotek", hvor borgerne kan hente fx rollatorer og badebænke uden bevilling. Målet er at undgå bureaukrati.

GULDBORGSUND: Fra 1. januar får Guldborgsund et nyt "bibliotek", hvor borgerne kan låne rollatorer, albuestokke, badebænke og toiletforhøjere med armlæn.

Ældre og Omsorgsudvalget har nemlig på sit seneste møde besluttet, at der skal etableres en udlånsskranke på hjælpemiddeldepotet i Nykøbing, så borgerne nu får lettere og hurtigere adgang til bestemte hjælpemidler uden sagsbehandling forinden.  

I stedet for at vente på at få bevilget et hjælpemiddel af en sagsbehandler, møder borgeren blot fysisk op ved udlånsskranken i hjælpemiddeldepotet indenfor åbningstiden kl. 13-14 på hverdage, fremviser sit sundhedskort og får udleveret det hjælpemiddel, vedkommende har brug for.

Borgeren kan låne hjælpemidlerne ubegrænset, indtil der ikke er brug for dem mere, og herefter skal de afleveres tilbage ved udlånsskranken.

- Vi fjerner simpelthen unødig sagsbehandling, så vores borgere hurtigere og nemmere kan få udleveret det hjælpemiddel, de står og har brug for, siger Bob Richard Nielsen (DF), formand for Ældre og Omsorgsudvalget.

Idé fra Odsherred

Ideen er hentet fra Odsherred, som indførte en åben udleveringsskranke i februar. Ifølge Bob Richard Nielsen viser evalueringerne herfra, at borgerne er glade for tilbuddet, og at forbruget af hjælpemidler er ikke steget, selvom borgerne har fri adgang.

I Odsherred var udleveringsskranken en del af et afbureaukratiseringsarbejde, som blev skudt i gang af byrådet.

- Vi har analyseret, hvordan vi arbejder mere effektivt ved at fjerne arbejdsgange, regler og rutiner, som egentlig ikke skaber værdi. Her i Hjælpemiddelteamet så vi på, om det giver mening med sagsbehandling og kontrol med udlånet af en række af vores hjælpemidler. Vi nåede frem til, at for de enklere og ukomplicerede hjælpemidler kunne vi sagtens indføre en mere fleksibel proces, fortalte Sara Davies, afdelingsleder i Visitation og Hjælpemidler, dengang.

ak

 

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.