dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Ældre på plejehjem betalte for meget - Rudersdal betaler 4,7 mio. tilbage
Det drejer sig om i alt 972 nuværende og tidligere beboere, som kan forvente en tilbagebetaling, fordi Rudersdal har opkrævet en forkert takst for fuld forplejning på kommunens plejecentre.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ældre på plejehjem betalte for meget - Rudersdal betaler 4,7 mio. tilbage

972 beboere blev ved en fejl afkrævet for stor betaling for mad og drikke.
21. JAN 2024 12.55

RUDERSDAL: Ved en fejl har Rudersdal Kommune opkrævet en forkert takst for fuld forplejning på kommunens plejecentre. Det betyder, at beboere i 2021-2022 er opkrævet for drikkevarer, der skulle have været inklusive i deres betaling for fuld forplejning, oplyser kommunen.

Fejlen blev opdaget ved en gennemgang, og pengene vil nu blive betalt tilbage til den enkelte beboer. I alt er der tale om tilbagebetaling af 4,7 mio. kroner.

Det drejer sig om i alt 972 nuværende og tidligere beboere, som kan forvente en tilbagebetaling. For en borger, der har boet på et plejecenter i hele perioden, kan tilbagebetalingen samlet være op til ca. 11.700 kr.

Der er indført en bagatelgrænse på 25 kroner pr. måned. Hvis beboeren er afgået ved døden, kan beløbet gå til efterladte i uskiftet bo eller til åbne dødsboer. For afsluttede dødsboer vil tilbagebetaling kræve, at skifteretten genåbner boet.

Social- og sundhedsudvalget har allerede godkendt tilbagebetalingen, som efterfølgende skal behandles i økonomiudvalget før den endelige godkendelse i kommunalbestyrelsen.

ak

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.