dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Albertslund frifundet efter dødsfald på plejecenter

KORT NYT5. JUN 2024 11.57

ALBERTSLUND: Albertslund Kommune er i Retten i Glostrup blevet frifundet i en sag, hvor en 51-årig under rehabilitering på et plejecenter i 2019 døde alene på en terrasse, trods lægelige anbefalinger af at han skulle være under opsyn. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Kommunen bad i 2020 politiet undersøge dødsfaldet, efter at en advokatundersøgelse havde slået fast, at der var begået en række svigt og fejl, da den 51-årige var overladt alene. Han var psykisk syg og hjertesyg. Kommunen gav samme år en officiel undskyldning til familien, der efterfølgende anlagde en civil retssag mod kommunen.

Retten har nu givet forsvaret ret i, at det "ikke er sandsynligt", at dødsfaldet kunne være undgået. At dødsfaldet ikke skyldes fejl og forsømmelser men en kombination af dårligt helbred og en beslutning om at gå ud på terrassen alene den 3. januar 2019. Med afgørelsen følger, at anklagemyndigheden skal betale sagens omkostninger på 200.000 kroner.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.