dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Ankestyrelsen går ind i sagen med udskældt sagsbehandling i Nordfyn
Ankestyrelsen beder nu om en redegørelse fra Nordfyns Kommune. Nordfyn har to måneder til at sende et svar,
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Ankestyrelsen går ind i sagen med udskældt sagsbehandling i Nordfyn

Kommunen har fået to måneder til at sende en redegørelse om de kritiske og ulovlige forhold i børn- og ungeafdelingen.

NORDFYN: Situationen i Børn- og Ungeafdelingen i Nordfyns Kommune er ifølge Socialrådgiverforeningen så kritisk, at foreningen den 15. januar så sig nødsaget til at underrette Ankestyrelsen om, at der foregår ulovlig praksis.

Som reaktion har Ankestyrelsen nu sendt en anmodning om en redegørelse fra kommunen. Nordfyn har to måneder til at sende et svar, skriver DR.

Nordfyns børn- og ungeafdeling har i flere år været presset. I 2020 konstaterede Socialstyrelsen store problemer med behandlingen af børnesager, og styrelsens task force har assisteret med at forbedre kvaliteten, ligesom der er blevet ansat flere medarbejdere. Men særligt et stigende antal indberetninger har medført, at problemerne stadig ikke er løst. 

Ønsker ekstern undersøgelse

Forkvinde for Dansk Socialrådgiverforening på Fyn, Mie Vode Moll, er glad for, at Ankestyrelsen nu reagerer på underretningen.

- Jeg er meget positiv over en hurtig ankestyrelse, for vi skal et andet sted hen i forhold til Nordfyn, siger hun til DR.

Borgmester Mette Landtved-Holm (V) har tidligere reageret på Socialrådgiverforeningens underretning med et ønske om, at kommunen får eksterne øjne på problemerne.

- Af forskellige årsager har vores børn- og ungeområde periodevis manglet sagsbehandlere. (...) Vi har løbende analyseret sagsgange og kigget nærmere ind i områder, der har givet anledning til det. Vi må være ærlige at sige, at det har ændret for lidt, skriver hun i Fyens Stiftstidende.

Nordfyns Kommune har efterfølgende ikke meldt ud, at der igangsættes en ekstern undersøgelse. 

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.