dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Nordfyn udfylder ledelsestomrum med ny leder fra udskældt afdeling på Langeland

Nordfyns Kommune kan ikke følge med de mange sociale sager på børne- og familieområdet. Efter en periode uden en afdelingsleder har man endelig fundet en ny.

NORDFYN: I Nordfyns Kommunes børne- og familieafdeling kan socialrådgiverne ikke følge med i et stigende antal af tunge sager, og det voksende arbejdspres skaber både spændinger internt mellem medarbejderne og mellem medarbejdere og ledelse.

Nu har kommunen ansat en ny afdelingsleder, efter at have stået uden i en periode. Den nye leder hedder Helle Hedelund Nielsen og hun kommer fra en lignende stilling i Langeland Kommune. En afdeling med lignende problemer, som bl.a. står overfor en mulig tilsynssag fra Ankestyrelsen efter en klage fra kommunalbestyrelsens borgerlige mindretal. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Helle Hedelund Nielsen været ansat i Langeland Kommune i lidt mere end et år, hvor hun har stået med en række af de samme problemstillinger, som nu venter hende på Nordfyn, skriver avisen.

Afdelingen i Nordfyns Kommune har i flere år været presset. I 2020 konstaterede Socialstyrelsen store problemer med behandlingen af børnesager, og styrelsens task force har assisteret med at forbedre kvaliteten, ligesom der er blevet ansat flere medarbejdere. Bl.a. et stigende antal indberetninger har dog medført, at problemerne stadig ikke er løst, har Fyens Stiftstidende tidligere skrevet.

Nordfyns har da også langt flere sociale sager end landsgennemsnittet. Ifølge Danmarks Statistik modtog Nordfyns Kommune i 2022 i alt 408 underretninger i sager om børn. Det tal var i 2015 på 279.

lal

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.