dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Borgmester kalder forgiftninger på plejehjem chokerende og ulykkelige
Sagen om forgiftningerne på plejehjemmet Tirsdalen har fyldt meget hos både ansatte og pårørende, lyder det fra Randers-borgmester Torben Hansen (S).
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)

Borgmester kalder forgiftninger på plejehjem chokerende og ulykkelige

Randers Kommune har stillet psykologhjælp til rådighed under sagen om forgiftede beboere på plejehjem.

RANDERS: Sagen om forgiftninger på plejecenteret Tirsdalen i Randers har berørt både medarbejdere og pårørende til beboere på plejehjemmet.

Det siger Randers-borgmester Torben Hansen (S), efter at Vestre Landsret torsdag satte sidste punktum for sagen med en dom på 16 års fængsel til en 61-årig sosu-hjælper.

- Denne sag har været og er ulykkelig og chokerende. Vores tanker går i dag til de beboere, forbrydelserne ramte, til de efterladte pårørende og til vores medarbejdere. Vi ved, at det har berørt alle meget, siger borgmesteren i en kommentar.

Belastende for medarbejdere

Susanne Hein Kristensen blev først af byretten og siden landsretten fundet skyldig i at have forgiftet fire beboere på plejecentret på sosu-hjælperens aftenvagter i februar og marts 2022.

Det er halvandet år siden, at sosu-hjælperen blev sigtet, og mange medarbejdere har været og er stadig berørte af sagen, forklarer borgmesteren.

- Vi ved, at det har berørt alle meget. Det har også været belastende for medarbejdere og ledere på Tirsdalen at opleve, at deres arbejdsplads har været scene for alvorlige forbrydelser, siger Torben Hansen.

Kommunen har stillet psykologhjælp til rådighed - både under politiets efterforskning af sagen og i forbindelse med sagens behandling først i byretten og siden i landsretten.

Medicinhåndtering undersøgt

Sosu-hjælperen har under sagen nægtet sig skyldig og forklaret, at hun aldrig har givet beboere medicin, de ikke skulle have. Hun har forklaret, at der ikke var styr på håndteringen af medicin på plejehjemmet, og at beboere ved en fejl kan have fået hinandens medicin.

Kommunen har i den forbindelse givet medicinområdet et ekstra tjek.

- Det er rettidig omhu, at vi naturligvis i sådan en situation vælger at gennemgå håndteringen af medicin. Selvfølgelig stillede vi os selv spørgsmålet: Gør vi det godt nok?, siger direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg i Randers Kommune Thomas Krarup.

Styrelsen for Patientsikkerhed har ifølge kommunen fundet, at plejecenteret Tirsdalen generelt har en forsvarlig patientsikkerhedsmæssig praksis.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.