dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Landsret enig med byret: Sosuhjælper skyldig i dødsvold

Landsretten har kendt den tiltalte skyldig i samme omfang som Retten i Randers i februar.

RANDERS: Vestre Landsret er enig med byretten i, at en 61-årig sosu-hjælper er skyldig i dødsvold og drabsforsøg mod beboere på plejecenteret Tirsdalen i Randers.

Skyldkendelsen er torsdag formiddag afsagt i Vestre Landsret, og landsretten har kendt den tiltalte skyldig i samme omfang som Retten i Randers i februar.

Dengang fandt retten, at det var sosu-hjælperen, der gav fire beboere medicin, de ikke skulle have. Det medførte, at de blev indlagt og genindlagt flere gange. En af dem, en 81-årig kvinde, døde få dage efter første indlæggelse.

Sosu-hjælperen blev 22. februar i Retten i Randers idømt 16 års fængsel for ét tilfælde af grov vold med døden til følge, tre tilfælde af grov vold og fire tilfælde af drabsforsøg.

Hun ankede dommen til frifindelse, mens anklagemyndigheden ankede til skærpelse. Den tiltalte har nægtet sig skyldig hele vejen igennem.

Efter at retten har taget stilling til skyldsspørgsmålet, skal retten tage stilling til, hvilken straf der skal udmåles. Forsvarsadvokaten går efter formildelse, mens anklageren går efter en skærpelse.

Sagen ventes afgjort senere torsdag.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.