Etniske minoriteter er en af flere grupper, der er underrepræsenteret i byrådene. Landet over sidder blot 2,8 pct. byrådspolitikere med en ikke vestlig baggrund. Det er et problem, hvis man spørger Rådet for Etniske Minoriteter.
- Etniske minoriteter skal ikke være et vedhæng til samfundet. Det er vigtigt, at de også sidder repræsenteret, der hvor man kan få indflydelse på samfundet, siger Halima El Abassi, der er forkvinde for rådet.
Hvis byrådene skulle afspejle samfundet skulle det være 6,1 pct viser en opgørelse fra kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. I alt mangler der 118 politikere med ikke-vestlig baggrund i byrådene, hvis byrådene skulle opnå lige repræsentation. I forvejen sidder der omkring 77 politikere i byrådene med ikke vestlig indvandrer baggrund ifølge en optælling fra Radio4.
For mange unge med ikke vestlig baggrund vil det ikke være det mest nærliggende at stille op i kommunalpolitik. Derfor er det ifølge Halima El Abassi vigtigt, at både folkeskoler og politiske partier skaber mere bevidsthed om lokalpolitik og det at stille op til kommunalvalget.
Læs hele historien hos Kommunen.dk.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.