DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Sverige indførte indrejseforbud fra Danmark ved midnat. Det har gjort det mere end svært at komme til og fra Bornholm.
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Færgebilletter til Bornholm revet væk efter grænselukning

Transportministeren har tirsdag morgen bedt Sverige om at overveje at holde passage gennem Ystad åben.
22. DEC 2020 10.08

Alle de ekstra færgeafgange, der er blevet oprettet mellem Køge og Bornholm den 22., 23. og 24. december, er udsolgt. Det siger Bornholmslinjens pressechef, Jesper Maack.

Mandag besluttede Sverige at lukke grænsen helt mellem Danmark og Sverige for at bremse spredningen af en ny og mere smitsom mutation af coronavirus. Det har medført, at juletrafikken mellem Bornholm og resten af Danmark, der normalt også kan gå via Ystad i Sverige, er blevet langt mere besværlig.

Problemet er, at hurtigfærgen, der normalt sejler mellem Ystad og Rønne, er blevet aflyst på grund af den svenske grænselukning.

I stedet har Molslinjen, der driver færgerne mellem Bornholm og Sjælland, indsat to andre færger på ruten mellem Køge og Rønne. Men de er mindre og langsommere, og derfor er der ikke plads til alle, der havde billet til hurtigfærgen. Og alle billetter op til jul er allerede revet væk.

Da der ikke er et havneanlæg, der passer til hurtigfærgen i Køge, kan hurtigfærgen ikke indsættes mellem Sjælland og Bornholm.

Luftfartsselskabet DAT har ligeledes sat flere afgange ind mellem Sjælland og Rønne. Ifølge TV2 Bornholm er der tirsdag morgen stadig en række ledige sæder til afgange den 22. december.

Ministre presser på

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er i dialog med den svenske regering om, hvorvidt man kan holde passagen over Ystad åben, ligesom man gjorde under nedlukningen i foråret.

- Jeg har her til morgen skrevet til min svenske ministerkollega med en opfordring om, at man genovervejer, siger Benny Engelbrecht til TV2.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) sagde mandag, at han vil "følge op" på muligheden for transit gennem Sverige i forbindelse med rejser til og fra Bornholm.

Ritzau