Hvis man fremover lader sig ansætte i staten, skriver man under på, at man har forflyttelsespligt - uanset hvor ens arbejdsplads måtte blive flyttet hen i landet. Sådan lyder det i et cirkulære, som Moderniseringsstyrelsen har sendt ud til samtlige ministerier. Det er mangel på respekt over for de ansatte, mener SF, der kalder finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd for at forklare sagen.
- Det er respektløst og minder om en gammeldags arbejdsgiverpolitik. Det er flere årtier siden, at arbejdsgiverne tænkte sådan. Statsansatte er ikke kastebolde, siger beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF).
I forbindelse med regeringens plan om at flytte 3900 statsjob ud i provinsen, har det været diskuteret, hvorvidt flytningen er 'en væsentlig stillingsændring'. Vendingen er afgørende for, om det skal varsles som 'afsked med tilbud om genansættelse'. Fremover er det udgangspunktet, at en flytning ikke er en væsentlig stillingsændring, lyder det i Moderniseringsstyrelsens cirkulære 'ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten' fra 5. februar 2016.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.