DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Haderslev vil inddrage familierne endnu mere ved anbringelser

Familierådslagning skal bruges helt fra de første møder.
25. MAR 2021 8.55

HADERSLEV: Børn klarer sig generelt bedre, hvis de bliver anbragt inden for deres netværk, når de skal i familiepleje, lyder det fra Haderslev. Kommunen ligger i toppen på landsplan, hvad angår antallet at anbringelser inden for netværket.

Udviklingen er dog stagneret, og derfor sætter Socialudvalget nu gang i nye initiativer, der skal øge indsatsen med at inddrage netværket i anbringelsessager.

Bedre kontakt til øvrig familie, færre psykiske problemer og en oplevelse af at anbringelsen er mindre indgribende. Det er nogle af de fordele, forskningen viser, der er ved de såkaldte netværksanbringelser, hvor anbragte børn kommer i familiepleje ved familie eller andre i netværket.

- Vi ved, at det kommer børnene til gode, når vi inddrager netværket. De klarer sig ganske enkelt bedre i fremtiden, blandt andet fordi netværket kan blive en støtte på lang sigt i livet, når barnet får en tættere tilknytning til dem, siger Marie Skødt (S), der er formand for Socialudvalget i Haderslev Kommune.

Allerede ved de første møder

Der skal nu ansættes fire nye medarbejdere i henholdsvis Familierådgivningen og Familiehuset.

- Vi ser det som en investering i fremtiden, som betaler sig, fordi de børn, der skal anbringes, får et meget bedre liv, siger Lene Bitsch Bierbaum (V), næstformand i udvalget.

Udover at selve anbringelsen så vidt muligt gerne skal ske i netværket, så er familierådslagning, hvor barnet og alle omkring det inddrages i at finde løsninger, også en del af vejen frem.

- Allerede ved første møde med kommunen skal vi bruge familierådslagning, hvor vi sammen med barnet og de voksne, der er omkring det, sammen skal finde de mest optimale løsninger, for det skaber større tillid og giver en bedre motivation for at løse problemerne omkring barnet sammen, siger Lene Bitsch Bierbaum.

Det samme gør sig gældende, når det kommer til sager, hvor der skal fastsættes samvær, hvor familierådslagning og inddragelse af netværket også giver bedre og mere langsigtede løsninger for barnet.

ka