dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Hvidovre anmelder bosted efter beboers dødsfald
Hvidovre Kommune har politianmeldt bostedet HabitusHuset Ny Mårumvej, som ligger i Græsted i Nordsjælland, efter at en 30-årig kvindelig beboer døde 1. juni. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvidovre anmelder bosted efter beboers dødsfald

Hvidovre Kommune har anmeldt bostedet Habitushuset for ikke at hjælpe beboer med ætsninger i ansigtet i tide.

HVIDOVRE / GRIBSKOV: Hvidovre Kommune har politianmeldt bostedet Habitushuset Ny Mårumvej, efter at interne dokumenter fra opholdsstedet har vist, at ansatte ventede 50 minutter med at ringe efter hjælp, da de fandt en ung handicappet kvinde smurt ind i afføring og med ætsninger i ansigtet.

Det skriver Radio4, der har læst dokumenterne.

Kvinden blev fundet den 28. april om morgenen. Hun var så medtaget, at hun efterfølgende blev lagt i respirator. Hun døde den 1. juni af følgevirkninger til skaderne.

Tine Larting, der er direktør i Hvidovre Kommune, retter skarp kritik af Habitushuset Ny Mårumvej i Gribskov Kommune, som Hvidovre betalte for kvindens ophold.

- Jeg synes, de svigter omsorgen for Nanna i de 50 minutter. Kombinationen af, at hun fremstår med tydelige skader på kroppen og lugten af kemi, gør, at de skal ringe til lægen med det samme, siger Tine Larting, der er direktør i kommunen.

Ingen forklaring

Radio4 har foreholdt bostedet kritikken. Direktør Martin Godske kan ikke svare på, hvorfor der gik 50 minutter, fra bostedet fandt kvinden, til de ringede til vagtlægen på 1813.

"Vi ved ikke, hvad der er sket og kan ikke sige yderligere om sagens indhold, før politiets undersøgelse er færdig”, oplyser han i et skriftligt svar.

Kommunen finder det ifølge Tine Larting "fuldstændig uforståeligt", at bostedet ikke ved, hvad der er sket. Hun undrer sig over, hvordan beboeren overhovedet kunne komme til skade. Ifølge Tine Larting burde kvinden have været under opsyn hele tiden.

7. juni oplyste Martin Godske til TV 2 Kosmopol, at bostedet lukker.

- Vi har truffet beslutningen, fordi vi på det pågældende bosted ikke længere kan løfte opgaven med den kvalitet, som vi skal, og som beboerne har krav på, skrev Martin Godske til mediet.

Bostedet lukket

Onsdag kom det frem, at Socialtilsynet vil lukke bostedet allerede fra 1. juli på baggrund af en rapport, der beskriver en række forhold på bostedet som "stærkt kritisable".

Ifølge TV 2 Kosmopol fremgår det af rapporten, at botilbuddet ikke har den nødvendige kvalitet, og at tilsynet mener, at indberettede oplysninger fra bostedet ofte er misvisende.

Men bostedet kom tilsynet i forkøbet i sidste uge. Bostedet ligger i Græsted i Nordsjælland og har plads til 12 beboere, fremgår det af hjemmesiden. Her står også, at botilbuddet er bemandet døgnet rundt.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.