dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Tilsyn strakslukker bosted efter dødsfald

HabitusHuset i Græsted kræves lukket ved månedens udgang af Socialtilsynet. Koncernen bag bostedet har allerede meddelt, at man vil lukke stedet, efter en beboer døde som følge af ætsningsskader.

GRIBSKOV: Socialtilsyn Hovedstaden vil lukke HabitusHuset Ny Mårumvej i Græsted allerede fra 1. juli. Det fremgår af en aktindsigt, TV 2 Kosmopol har fået i korrespondancen mellem tilsynet og Habitus-koncernen, der driver bostedet.

TV 2 Kosmopol har den seneste uge afsløret kritisable forhold på bostedet for personer med svære funktionsnedsættelser som eksempelvis Downs syndrom.

Blandt mistede den 30-årige beboer Nanna Kirstine Dahl livet, efter hun blev fundet på bostedet med store brandsår på kroppen. Det er fortsat uvist, hvordan sårene er opstået, men det formodes, at hun har fået ætsende kemikalier på kroppen.

Inden Socialtilsynet nåede at lukke bostedet, kom Habitus-koncernen det i forkøbet og varslede lukning af bostedet. Det skete i sidste uge.

Koncernens direktør, Martin Godske, oplyste til TV 2 Kosmopol, at Habitus ikke længere selv mener, at de kan yde den fornødne pleje på bostedet. Derfor skal bostedets seks beboere flyttes, lød det.

Socialtilsynets lukning kommer i forlængelse af en ny rapport, der beskriver en række stærkt kritisable forhold. I denne fremgår det blandt andet, at botilbuddet ikke har den nødvendige kvalitet, og at tilsynet mener, at indberettede oplysninger fra bostedet ofte er misvisende.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.