dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

I Hedensted bruger sosuer nu nøglekortet til at logge på alle apps på én gang

Kommunens serveradministrator har effektiviseret arbejdsdagen i ældreplejen med egenudviklet tech-løsning.
24. MAJ 2023 11.20

HEDENSTED: I ældreplejen er flere kommuner i forvejen pressede på tid. Derfor er det en udfordring, når man af sikkerhedsmæssige årsager skal bruge tid på at logge ind og ud af forskellige online systemer flere gange dagligt. Den udfordring tog Hedensteds serveradministrator op og skabte en løsning, der gør hverdagen både hurtigere og smartere for medarbejderne i ældreplejen, oplyser kommunen. 

National Standard for Identiteters Sikringsniveauer (NSIS) er med til at sikre, at de, der logger på et system, er dem, de udgiver sig for at være. Standarden er indført for at højne sikkerheden, og det er et krav, at kommuner lever op til den. 

For at leve op til NSIS kræver det, at man logger ind flere gange om dagen på forskellige apps med MitID. I Hedensted oplevede plejepersonalet, at der hurtigt gik meget arbejdstid med det. Det betød ultimativt mindre aktiv tid med borgeren. 

- Det var klart, der skulle en ny løsning til. Det tog for lang tid og mange var frustrerede over at skulle huske mange forskellige kodeord, forklarer serveradministrator Kim Rex Bengtsson. 

Nøgler var for dyre

Han var omkring flere muligheder. Blandt andet undersøgte han en lille nøgle, der sættes i en telefon eller tablet og logger brugeren ind. De er dog dyre at erstatte, hvis en bruger mister den. I stedet tænkte han, at en løsning skulle findes i personalets nøglekort. 

- De har alligevel deres nøglekort med rundt. Derfor var det oplagt at integrere en loginadgang deri, fortæller Kim Rex Bengtsson. 

I brugernes nøglekort sidder der derfor nu en såkaldt NFC-chip. Det gør der også i kommunens tablets og telefoner fra Samsung. Derfor skal brugerne i dag blot scanne deres nøglekort med en af kommunens telefoner eller tablets, angive en personlig pinkode, og så er de logget ind på samtlige apps.

For at kunne sætte telefoner og tablets op til løsningen skiftede kommunen hardwareleverandør til Samsung, der har et åbent system. 

ka

 

 

 

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.