dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Jobcentre har afholdt 769 samtaler med fyrede slagteriarbejdere

Fire jobcentre har i de seneste uger arbejdet sammen om at afholde afklaringssamtaler med de mange slagteriarbejdere fra Danish Crown i Ringsted.
17. JUN 2024 8.30

RINGSTED: Det var en overordentlig stor mavepuster til Ringsted Kommune, da Danish Crown i april besluttede at nedlægge sit slagteri i kommunen og dermed 1.200 jobs. 

Siden har Ringsted med hjælp fra Holbæk, Slagelse, Næstved, Faxe og Sorø kommuner afholdt 769 afklaringssamtaler med de afskedigede slagteriarbejdere. Tre ud af fire er interesserede i opkvalificering og efteruddannelse for at komme godt videre. 

Det skriver Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Højt på ønskelisten hos de afskedigede medarbejdere står bl.a. truck- og kørekort samt svejsekurser, mens der også er interesse for at uddanne sig til fx social- og sundhedshjælper og procesoperatør. Det fortæller Susanne Frydenlund, arbejdsmarkeds- og ungechef i Ringsted Kommune:

- Samtalerne viser, at der er stor interesse for at kompetenceudvikle og videreuddanne sig. Nu er næste skridt at afholde en uddannelsesmesse, hvor en lang række uddannelsesinstitutioner står klar til at gå i dialog med de afskedigede medarbejdere om, hvordan de bedst kommer videre med deres ønsker til uddannelse.

Uddannelsesmessen afholdes den 18. juni på Danish Crown. Derudover har Ringsted Kommune fået varsling om 6,2 mio. kr. fra Varslingspuljen under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

 

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.