dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
KL-system giver overblik over bopælsregistrerede ukrainere
Siden krigen i Ukraine brød ud i februar, er millioner af mennesker flygtet fra landet. En del af dem er kommet til Danmark, og en ny opgørelse viser, hvordan de fordeler sig blandt Danmarks 98 kommuner. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

KL-system giver overblik over bopælsregistrerede ukrainere

KL har sammen med FLIS (det fælleskommunale ledelsesinformationssystem) udviklet en datarapport med daglige opdateringer af bopælsregistrerede ukrainere, oplyser KL. 

Datarapporten kan give kommunerne et overblik i forhold til det ekstraordinære pres med at finde boliger og integrere de fordrevne fra Ukraine. I rapporten kan man se fordelingen på bl.a. aldersgrupperinger, køn og civilstand. Den dækker over ukrainske statsborgere indrejst i landet siden den 1. januar, og rapporten opdateres hver dag inden klokken 12, så tallene er det foregående døgns data.

KL opfordrer kommunerne til at bruge dataene og selv arbejde videre med dem. Det kan ske direkte via FLIS DAP (Data Analyse Platform) og med de digitale værktøjer, som kommunerne allerede har til rådighed, oplyser KL.

Eksempler på data

På landsplan er over 80 procent af de ukrainere, der har slået sig ned, ugifte. 69 procent af de nytilflyttede er kvinder.

Tallene er opgjort siden januar i år. På landsplan er i alt 23.135 ukrainske indrejsende blevet bopælsregistreret siden da. Størstedelen af dem blev det i juli. Af de mange tilflyttere er over halvdelen i aldersgruppen mellem 20 og 66 år. 5600 af dem er børn på mellem 7 og 16 år.

Ikke overraskende er Københavns Kommune den kommune i landet, der har modtaget flest flygtninge. 1.786 tilflyttede ukrainere har slået sig ned der.

Også en kommune som Viborg har modtaget mange. Siden januar er 658 ukrainske flygtninge blevet bopælsregistreret i den midtjyske kommune. Ringkøbing-Skjern har taget imod 445.

Ukrainske flygtninge har siden kort efter krigens udbrud i Ukraine kunnet søge om midlertidigt dansk ophold efter en særlov. Ifølge den seneste opgørelse fra den 7. august har Udlændingestyrelsen modtaget 30.689 ansøgninger efter særloven

cwa / Ritzau

Læs mere m FLIS DAP her

Rapporten kan ses her.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.